تبلیغات :
 پزشکی - لوازم پزشکی - سربکوبی صنعتی و پزشکی - شیلدینگ mri - تجهیزات پزشکی دژپاد

ریفلاکس معده

درمان ریفلاکس

عوارض ریفلاکس :

در اکثر افراد ریفلاکس (وارد شدن اسید معده و پپسین به مری) منجر به بروز علایمی می شود اما خطرناک نمی باشد . با این حال در تعداد کمی از افراد موجب اسیب به مری که اصطلاحا به ان ازوفاژیت می گویند می شود .

ازوفاژیت (التهاب مری) :

گرچه هیچکس نمی داند چرا برخی افراد مبتلا به ریفلاکس دچار ازوفاژیت می شوند و بعضی دیگر دچار ان نمی شوند اما این مشکل در افراد سیگاری بیشتر بروز می کند . با درمان مناسب می توان ازوفاژیت را معالجه نمود اما اگر به مدت طولانی دچار ازوفاژیت هستید ممکن است دچار دو مشکل دیگر یعنی تنگ شدن مری و مری بارت نیز شوید .

تنگ شدن مری :

التهاب طولانی مدت مری می تواند منجر به زخم شدن و تنگ شدن مری شود که باعث اشکال در عمل بلع می شود . این بیماری نیاز به درمان اختصاصی در بیمارستان دارد . هر گونه اشکال در بلع باید توسط پزشک مورد بررسی کامل قرار گیرد .

مری بارت :

بعد از چند سال که مری بطور دائم با اسید معده در تماس باشد به تدریج تغییراتی در مری ایجاد می شود . به این صورت که دیواره ان (با مخاط محافظ ان) شبیه معده می شود . این حالت را اصطلاحا مری بارت می نامند زیرا اولین بار شخصی بنام دکتر بارت آنرا کشف نمود . در اکثر موارد این مشکل اثرات زیان باری را بوجود نمی اورد اما یکی از دلایل بروز سرطان مری می باشد . به همین دلیل باید در بیمارستان تحت معالجه قرار گیرد .

چگونکی تشخیص ریفلاکس :

پزشک می تواند با توجه به علائم و بدون انجام آزمایشات ریفلاکس معده به مری را تشخیص دهد مخصوصا اگر چندین سال دچار این علائم باشید . اما برای اینکه تشخیص تایید شود و یا خیال فرد راحت شود که مشکل حادی وجود ندارد پزشک می تواند آزمایشاتی را درخواست نماید . بخصوص اگر فرد علایم زیر را داشته باشد این آزمایشات باید انجام شود :

۱٫ سن بالای ۴۰ سال باشد و علایم تغییر کرده باشد .

۲٫ سن بالای ۴۰ باشد و فرد برای اولین بار دچار این علایم شده باشد .

۳٫ اشکال در بلع ایجاد شده باشد

۴٫ درمان اثری بر بهبود علائم نداشته باشد .

شایع ترین و مفیدترین آزمایش آندوسکوپی مری می باشد . گاهی اوقات رادیوگرافی با استفاده از باریوم (ماده حاجب) نیز مفید است زیرا اسپاسم عضلات مری را نشان می دهد . در موارد نسبتا نادر که با انجام این ازمایشات نتوان نتایج صحیحی بدست اورد ازمایشات دیگری را انجام می دهند . این آزمایشات شامل سنجش میزان اسید مری و سنجش فشار مری می باشد . در سنجش فشار مری وسیله مخصوصی از طریق بینی به داخل ان فرستاده شده تا میزان فشار را ارزیابی کند .

درمان ریفلاکس مری :

درمان بر اساس برطرف کردن علل اساسی و ایجاد کننده ان می باشد . ابتدا باید نسبت به تغییر شرایط و کارهایی که منجربه وخیم تر شدن بیماری می شود اقدام نمایید شامل :

۱٫ اگر سیگار می کشید باید سریعا آنرا ترک نمایید . سیگار کشیدن باعث سوزش سر معده می شود .

۲٫ در صورت لزوم وزن خود را کاهش دهید . تمرینات منظم ورزشی را انجام دهید و رژیم غذایی مناسبی را انتخاب نمایید .

۳٫ از خوردن غذاهایی که منجر به وخیم شدن علایم می شود اجتناب کنید . هگز پر خوری نکنید بلکه غذا را به دفعات زیاد اما به مقدار کم بخورید . همیشه هنگام غذا خوردن بنشینید و اهسته غذا بخورید و غذا را به خوبی بجوید .

۴٫ کمربند تنگ یا لباس زیر تنگ نپوشید .

۵٫ قبل از رفتن به رختخواب اقدام به خوردن یا نوشیدن نکنید .

۶٫ سر را ۱۵ سانتی متر بالاتر از سطح بدن قرار دهید تا بتوانید به حالت شیب دار بخوابید . ممکن است خوابیدن به سمت چپ برای شما مفید باشد .

۷٫ هرگز بعد از خوردن از کمر خم نشوید .

انجام این کارها ممکن است برای بعضی افراد مبتلا به ریفلاکس موثر باشد و برای دیگران موثر واقع نشود . چنانچه انجام این اقدامات منجر به بهبودی علایم شما شود و مانند قبل شما را اذیت نکند دیگر نیاز به درمان بیشتر نخواهید داشت .

گروه : بیماری
تعداد بازدید : 4300
 1  2  3
 مقالات مرتبط :
 ارسال دیدگاه :

نام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ایمیل
وبلاگ
دیدگاه