تبلیغات :
 پزشکی - لوازم پزشکی - سربکوبی صنعتی و پزشکی - شیلدینگ mri - تجهیزات پزشکی دژپاد

غده تیروئید چیست

غده تیروئید به طول ۵ سانتی متر ، عرض ۳ سانت و وزن ۳ گرم بزرگترین غده بدن بوده و متشکل از دو لوب در جلو و طرفین گردن می باشد ، دو لوب غده تیروئید توسط تنگه تیروئید – اسیموس – به هم متصل هستند .

غده تیروئید

ید جذب شده در دستگاه گوارش برای سنتز هورمونهای تیروئید اهمیت بالایی داشته و در اصل غده تیروئید مصرف کننده عمده ید در بدن می باشد

غده تیروئید از دوران جنینی فعالیت خود را آغاز و تا پایان عمر به فعالیت ادامه می دهد .

هورمونهای تری‌ یدو‌تیرونین(T3) ، تیروکسین (T4) و کلسی تونین (Calcitonine) توسط غده تیروئیذ تولید می شوند . ترشح هورمونهای تیروئیدی تیروکسین به همراه تری ید و تیرونین در دو ماه اول جنینی تاثیر بسزایی در رشد و تکامل مغز جنین دارند . پس از تولد نیز هورمونهای تیروئیدی وظیفه تنظیم متابولیسم بدن را بر عهده دارند .

ترشح هورمون تیروئید یا محرک تیروئید (TSH) از غده هیپوفیز ، میزان هورمونهای تیروئیدی را کنترل می‌کند ، ترشح محرک TSH نیز بر اساس سطوح هورمونهای تیروئید در خون تنظیم می‌شود . اگر هورمون تیروئید در خون کاهش پیدا کند. با افزایش ترشح TSH ، سطح T3 و T4 در خون بالا می‌رود . هورمون آزاد کننده تیروتروپین (TRH) که از هیپوتالاموس ترشح می‌شود ، آزاد شدن TSH از غده هیپوفیز را تا حدود زیادی تعدیل می‌کند.کلسی تونین یا تیروکلسی تونین توسط تیروئید ترشح می‌شود. اما تحت کنترل TSH (محرک تیروئید ) قرار ندارد. این هورمون در پاسخ به افزایش سطح کلسیم پلاسمای خون ترشح می‌شود و با افزایش دادن رسوب کلسیم در استخوان سطح کلسیم در پلاسما را پایین می‌آورد.

مشکلات و بیماری های تیروئید :

۱ – کم کاری تیروئید

۲ – پر کاری تیروئید

۳ – بزرگ شدن تیروئید

نویسنده :admin
تعداد بازدید : 628
 مقالات مرتبط :
 ارسال دیدگاه :

نام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ایمیل
وبلاگ
دیدگاه