تبلیغات :
 پزشکی - لوازم پزشکی - سربکوبی صنعتی و پزشکی - شیلدینگ mri - تجهیزات پزشکی دژپاد

درمان سرماخوردگی و گلودرد – آنفلوانزا

دارو های درمان سرماخوردگی و گلودردسرماخوردگی و گلودرد از شایع ترین بیماری های فصل سرما به شمار می روند.

سرماخوردگی معمولا به شکل مجموعه ای از علائم ظاهر می شود ، این بیماری با احساس سوزش یا خارش در بینی ، گلو و چشم ها شروع شده و با عطسه و آبریزش از بینی ادامه می یابد.

احتمال دارد مخاط بینی دچار احتقان شود و به واسطه ی تراکم مایع در داخل بینی ، گرفتگی و احساس وجود جسم خارجی در داخل بینی نیز وجود دارد ، گاهی گلو هم متورم و دردناک می شود ، گاهی نیز سرفه های منقطع وجود دارد. تب در بالغین معمولا نادر است اما در بچه ها ممکن است افزایش دمای بدن به همراه سرماخوردگی دیده شود. معمولا سرماخوردگی و آنفلوانزا توسط بیماران اشتباه گرفته می شود. در بیماری آنفلوانزا تب و دردهای عضلانی وجود دارد اما در سرماخوردگی افزایش دمای بدن و دردهای عضلانی به ویژه در بزرگسالان معمول نیست. ( گرچه داروهای ضد سرماخوردگی ، حاوی ترکیبات ضد درد و تب نیز هستند ) با توجه به این که درمان آنفلوانزا باید تحت نظر پزشک قرار گیرد لازم است در صورت وجود علایم آنفلوانزا به جای هرگونه اقدام به پزشک مراجعه گردد.

گلودرد نوعی احساس درد و گرفتگی یا زخم در گلو است که می تواند به دلیل عفونت های میکروبی یا ویروسی به وجود آید. در صورتی که تب همراه دو نشانه از میان نشانه های چرک سفید در حلق ، غده های لنفاوی بزرگ و دردناک در گردن و قرمزی منتشر حلق در فرد وجود داشته باشد احتمال عفونت میکروبی وجود دارد و باید حتما به پزشک مراجعه شود.

داروهای موثر بر سرماخوردگی و گلودرد :

داروهایی که برای درمان علائم سرماخوردگی در بازار دارویی وجود دارند ترکیبی از چند ماده ی موثره دارویی بوده که هر یک از آن ها برای برطرف کردن یکی از علائم سرماخوردگی مفید می باشند. عموم مردم ترجیح می دهند مجموعه مواد موثره در یک دارو باشد و اصولا از نظر اقتصادی نیز این امر به صرفه تر است. از آن جا که فرد مبتلا به سرماخوردگی تمایل دارد از علائم آزار دهنده بیماری رها شود لذا خوددرمانی در این بیماری به وفور دیده می شود ، به طور مثال با وجودی که نیاز به استفاده از هیچ داروی آنتی بیوتیکی در درمان سرماخوردگی نمی باشد و پس از طی دوره ی بیماری ( حداکثر یک هفته ) بهبودی به صورت خودبه خود حاصل می شود ولی اکثر مردم در زمان سرماخوردگی اقدام به مصرف آنتی بیوتیک می کنند.

اکثر ترکیبات درمان کننده سرماخوردگی حاوی دو یا بیشتر از داروهای ذیل هستند :

۱ – آنتی هیستامین ها

۲ – ضد احتقان ها

۳ – متوقف کننده های سرفه

۴ – مسکن ها

۵ – ضد تب ها

قرص سرماخوردگی بزرگسال و کودکان خود به تنهایی حاوی ترکیبات آنتی هیستامین ، ضد احتقان ، ضد تب و ضد درد می باشد. در حالی که شربت سرماخوردگی کودکان فقط حاوی آنتی هیستامین و ضد احتقان است از عوارض آنتی هیستامین ها کاهش احتقان است.

ضد احتقان ها از طریق برطرف کردن التهاب مخاط و باز کردن عروق خونی مجاری بینی موجب بهتر شدن عبور هوا و ترشحات بینی می شوند. البته ضد احتقان های موضعی اگر چه بسیار سریع و موثر عمل می کنند اما چنانچه در یک دوره ی طولانی مصرف شوند اثر معکوس داشته و باعث برگشت احتقان ( شدیدتر و بدتر از قبل ) می شوند لذا به منظور جلوگیری از این اثر ، ضد احتقان های موضعی مانند قطره ی فنیل افرین نباید بیشتر از سه روز به طور مداوم مصرف شوند.

ضد سرفه ها بر دو نوع هستند :

ضد سرفه هایی که برای درمان سرفه های خشک به کار می روند با کاهش تعداد دفعات سرفه باعث آرامش بیمار می شوند ، افزودن رطوبت هوا با استفاده از انواع بخورها نیز به این امر کمک می کند ، همچنین در صورتی که سرفه ی خشک بیش از ۱۰ روز طول بکشد حتما باید با پزشک مشورت شود.

از نظر تئوری استفاده از انواع بخورها مثل بخور اکالیپتوس : ترشح خلط را موجب و دفع آن را آسان می کند گرچه تحقیقات جدید نشان داده است که این ترکیبات در رفع علائم سرماخوردگی مفید نیستند ، اما بخور آب گرم بدون هیچ ماده ی افزودنی مفید و آرامبخش است.

با استفاده از موارد زیر می توان تا حدی گلودرد ویروسی را تسکین داد :

* نوشیدن مقادیر فراوان مایعات

* استفاده از قرص های مکیدنی

* اجتناب از مصرف سیگار ( در افراد سیگاری ) و دوری از محیط های آلوده به دود سیگار

افزایش بزاق باعث نرم شدن و تسکین بافت ملتهب گلو می شود ، تمام قرص های مکیدنی علاوه برتأثیرات معمول دارویی بزاق را نیز افزایش می دهند که بیشترین اثرشان در التیام گلو به واسطه ی خاصیت اخیر است بدیهی است قرص های مکیدنی فاقد شکر به دلیل عدم ایجاد خطر پوسیدگی برای دندان ارجحیت دارند.محلول های دهانشویه نیز حاوی ترکیبات ضد میکروب موضعی هستند و می توانند به طور مکانیکی میکروب ها را از روی حلق پاک کنند. مدت آغشتگی بافت به آن ها تا حدود یک ساعت می باشد. شایان ذکر است که محلول غرغره و دهانشویه ی بتادین به واسطه ی ید موجود در آن برای بیماران تیروئیدی ، بیماران تحت درمان با لیتیوم ، زنان باردار و شیرده مناسب نیست.

اگر گلودرد ناشی از عفونت های ویروسی باشد ممکن است دو نشانه از نشانه های آبریزش بینی ، قرمزی چشم ، سرفه ، خشونت صدا یا عطسه وجود داشته باشد. از آن جایی که در گلودردهای ویروسی داروهای آنتی بیوتیک هیچ تأثیری ندارد لذا از مصرف خودسرانه ی این داروها باید اجتناب شود.

نویسنده :admin
گروه : بیماری
تعداد بازدید : 1237
 مقالات مرتبط :
 ارسال دیدگاه :

نام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ایمیل
وبلاگ
دیدگاه