تبلیغات :
 پزشکی - لوازم پزشکی - سربکوبی صنعتی و پزشکی - شیلدینگ mri - تجهیزات پزشکی دژپاد

حمله قلبی یا انفارکتوس عضله قلب ( سکته قلبی )

حمله قلبی یا انفارکتوس عضله قلب  ( Heart Attack )

حمله قلبی یا انفارکتوس عضله قلب  ( Heart Attack ) یکی از شایع ترین عوامل مرگ و معلولیت در افراد بالای ۴۰ سال می باشد که با درد ٬ احساس سنگینی و یا فشار در قفسه سینه همراه بوده و معمولا این درد بیش از دو دقیقه به طول می انجامد .

تنها در ایالات متحده آمریکا هر ساله یک میلیون نفر دچار حمله قلبی می شوند که حدود ۴۶۰ هزار نفر از آنها در ساعات اولیه پس از حمله قلبی جان خود را از دست می دهند

از مهمترین علایم بروز حمله قلبی درد در قفسه سینه و اطراف قلب است که به سمت شانه ٬ بازو و یا گلو و فک تیر می کشد و بیش از چند دقیقه به طول می انجامد و معمولا با سرگیجه همراه است .

از دیگر علائم غیر شایع حمله قلبی که می توانند موجب نگرانی شوند عبارتند از :

تنگی‌ نفس ٬ احساس‌ نزدیکی‌ مرگ ‌٬ تهوع‌ و استفراغ ‌٬ احساس‌ خفگی ‌٬ تعریق‌

حمله قلبی  زمانی اتفاق می افتد که :

۱ – خون رسانی به قسمتی از عضله قلب به دلیل انقباض ( اسپاسم  ) شریان و یا بسته شدن  یکی از عروق کرونری ( عروقی که از آئورت جدا شده و خونرسانی به عضله قلب را بر عهده دارند ) توسط رسوب چربی متوقف و یا به شدت کاهش یابد .

۲ – یا آریتمی قلبی ( اختلال شدید در ضربان قلب که موجب افزایش نیاز قلب به اکسیژن و مواد غذایی شده در عین حال عروق قادر به تامین این نیاز نباشند ) بروز کند .

لذا مصرف داروهایی که موجب باز شدن شریان های مسدود شده می شوند و نیز درمانهایی نظیر آنژیوپلاستی در طول اولین ساعت بروز علائم حملات قلبی می توانند بسیار مفید باشند . بطور کلی هرچه جریان خون در عروق مسدود شده زودتر بر قرار شود شانس زنده ماندن فرد افزایش یافته و با عوارض کمتری مواجه خواهد شد . اما متاسفانه بر اساس آمار از هر پنج نفر تنها یکی به موقع به اورژانس رسانده شده تحت درمان قرار می گیرد در صوتی که اکثر افرادی که اولین حمله قلبی را تجربه نموده اند با درمان اورژانس و بستری شدن به موقع ٬ بهبود می یابند ( معمولا بهبودی ۴ تا ۸ هفته پس از رفع خطر حاصل می شود که در این مدت احتمال حمله قلبی مجدد بسیار زیاد خواهد بود )

عواملی که خطر حمله قلبی ( سکته قلبی ) را افزایش می دهند :

ارثی : کسانی که در سایر افراد خانواده دارای سابقه بیماری های قلبی می باشند احتمال حمله قلبی بالاتر است .

سیگار : استعمال دخانیات احتمال حمله قلبی را تا دو برابر افزایش می دهد .

تحرک : افرادی که دارای تحرک بدنی کمی هستند نیز بیشتر به حمله های قلبی دچار می شوند .

کلسترول بالا : با افزایش کلسترول بد خون  و رسوب آن در دیواره های عروق قلبی احتمال انسداد این عروق و در نهایت حمله های قلبی افزایش می یابد .

از دیگر عوامل خطر ساز در بروز حمله های قلبی می توان به چاقی ٬ فشار خون بالا ٬ دیابت ٬ استرس اشاره نمود .

توصیه مهم در هنگام بروز حمله های قلبی ( سکته قلبی ): با بروز علائم یاد شده در مورد حمله های قلبی ٬ اولین قدم جهت تسکین درد استراحت و متوقف نمودن فعالیت بدنی می باشد . در قدم بعدی توصیه می شود از قرص های زیر زبانی ( نیتروگلیسیرین ) استفاده نماید . اگر با مصرف این دارو بعد از گذشت پنج دقیقه درد تسکین پیدا نکرد مجددا از این قرص استفاده نماید . در صورتی که علی رغم مصرف قرص زیر زبانی در فواصل زمانی مناسب باز هم درد از بین نرفت فورا با اورژانس تماس بگیرد .

منبع : سایت تبیان

گروه : بیماری
تعداد بازدید : 2974
 مقالات مرتبط :
 ارسال دیدگاه :

نام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ایمیل
وبلاگ
دیدگاه