تبلیغات :
 پزشکی - لوازم پزشکی - سربکوبی صنعتی و پزشکی - شیلدینگ mri - تجهیزات پزشکی دژپاد

خرید ماهی و میگو تازه و سالم

ماهی ، میگو و بطور کلی آبزیان همواره یکی از مهمترین منابع تأمین پروتئین های حیوانی در سبد غذایی بشمار می روند از اینرو لازم است به منظور افزایش سطح بهداشت این فراورده ها و جلوگیری از عرضه ی ناسالم و غیراصولی آنها موارد زیر مورد توجه قرار گیرند :

چگونه می توان به سالم و تازه بودن ماهی و میگو پی برد

۱ – توجه به ویژگی های ظاهری ماهی :

جهت تشخیص ماهی و میگو تازه لازم است خریدار با بوهای طبیعی و همچنین شکل طبیعی فراورده های طبیعی آشنا باشد

الف ) با وارد نمود فشار توسط انگشت نشانه بر روی ستون فقرات ماهی و همچنین عضلات پشتی آن ، نباید اثر فشار بصورت قابل مشاهده باقی بماند و گوشت ماهی دارای حالت ارتجاعی – الاستیک – باشد.

آزمایش ساده : ابتدا سر ماهی را در دست گرفته و ماهی را افقی نگه می داریم در این صورت اگر ماهی تازه باشد ، قسمت پشتی که رها هستند باید کاملا افقی مانده و خم نگردد .

ب ) توجه به آبشش ماهی : آبشش ماهی تازه جدا از نوع ماهی ، باید به رنگ قرمز روشن باشد و در آن موکوس شیری رنگ وجود نداشته باشد . معمولا ماهی های کهنه دارای ابشش به رنگ قهوه ای تیره می باشند.

ج ) چشم های ماهی : ماهی تازه معمولا دارای چشمهای برامده ، محدب و براق می باشد که مردمک آن روشن و قرنیه نیز شفاف خواهد بود .

د ) توجه به ویژگی های پوست ماهی تازه : معمولا پوست ماهی تازه و سالم کاملا براق و بدون تغییر رنگ می باشد

ه ) ترشحات مخاطی سطح پوست ماهی : در ماهی های تازه و سالم ترشحات مخاطی آبکی و شفاف می باشند.

۲ – توجه به نشانه گذاری و مشخصات بسته بندی :

در حالت استاندارد برچسب مشخصات فراورده های دریایی به صورت کاملا خوانا و با رنگ پاک نشدنی بر روی پوشش پلاستیکی و یا روی کارتن به زبان فارسی درج می شوند و حاوی اطلاعات زیر هستند :

– نام کارگاه و یا شرکت تولید کننده ( یا بسته بندی )

– دامپزشکی استان مربوطه

– کد پروانه بهداشتی بهره برداری از اداره کل

– نام ، نوع و شکل عرضه فرآورده ( که بصورت  تازه / منجمد درج می شود )

– آدرس و شماره ی تلفن کارگاه

– تاریخ فرآوری آبزیان : بر حسب روز / ماه / سال شامل :

* تاریخ انقضاء

* تاریخ صید

۳ – دقت در شرایط نگهداری در فروشگاه : بر اساس روش عرضه محصولات دریایی :

الف ) محصولات منجمد باید در دمای  ۱۸- درجه ی سانتی گراد .

ب) محصولات تازه نیز در دمای بین صفر تا چهار درجه ی سانتی گراد نگهداری شوند .

نگهداری ماهی و سایر آبزیان :

  • ماهی تازه که بصورت بسته بندی خریداری شده باید در دمای ۰ تا ۴ درجه ی سانتی گراد و حد اکثر ۳ روز و ماهی منجمد نیز در دمای ۱۸- درجه ی سانتی گراد نگهداری شوند .

ماهی های چرب را می توان در حالت انجماد تا ۷ ماه و ماهی های کم چرب را تا ۱۰ ماه پس از سید نگهداری نمود .

  • میگوی تازه بسته بندی شده را در دمای ۰ تا ۴ درجه ی سانتی گراد نهایتا تا ۳ روز می توان نگهداری نمود و میگوی منجمد را در دمای ۱۸- درجه ی سانتی گراد تا ۱۲ ماه.
  • زمان نگهداری فیله ی ماهی تازه بسته بندی شده در دمای ۰ تا ۴ درجه ی سانتی گراد حدود ۳ روز و فیله ی ماهی منجمد نیز در دمای ۱۸- درجه ی سانتی گراد ، برای ماهی های چرب ۹ ماه و ماهی های کم چرب تا ۱۲ ماه می باشد .
نویسنده :admin
تعداد بازدید : 167
 مقالات مرتبط :
 ارسال دیدگاه :

نام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ایمیل
وبلاگ
دیدگاه