تبلیغات :
 پزشکی - لوازم پزشکی - سربکوبی صنعتی و پزشکی - شیلدینگ mri - تجهیزات پزشکی دژپاد

مواد غذایی و روش های موثر در رفع بوی بد سیر و پیاز

مواد غذایی و روش های موثر در رفع بوی بد سیر و پیاز  :

مواد غذایی و روش های موثر در رفع بوی بد سیر

گرچه سیر و پیاز و غذاهای حاوی این مواد فواید و خواص درمانی بسیار زیادی داشته و مصرف آنها به دفعات توصیه شده اما به دلیل ایجاد بوی نامطبوع ( به دلیل دارا بودن ترکیبات سولفور و حل شدن آنها در بزاق) دهان ٬ که حتی توسط مسواک زدن و استفاده از خوشبوکننده ها نیز از بین نمی رود ٬ بسیاری استفاده از این مواد را کاهش داده یا از وعده غذایی خود حذف نموده اند بدون آنکه بدانند با مصرف برخی مواد و خوراکی ها پس از مصرف سیر و پیاز یا مصرف آنها به صورت پودر ٬ سرخ شده و یا بوداده می توان ضمن برخورداری از فواید آنها ٬ بر این مشکل غلبه نمود .

مواد غذایی موثر در کاهش بوی بد دهان ناشی از مصرف سیر و پیاز :

مصرف لیمو : خوردن لیموی تازه به عنوان چاشنی همراه با غذا و یا اضافه نمودن آن به لیوان آب خود ٬ می تواند اثری معجزه آسا در کاهش این بوی نامطبوع داشته باشد . البته مصرف آبنبات لیمویی نیز دارای همان تاثیرات بوده توصیه می شود آنرا همواه همراه خود داشته باشید .

جعفری : معمولا با سفارش پاستای سیر یا همبرگر سرشار از پیاز چند برگ جعفری نیز کنار غذا قرار می دهند ٬ چرا ؟

جعفری استفاده شده به غذا علاوه بر تزئین ٬ بوی بد دهان را که با مصرف سیر یا پیاز ایجاد می شود رفع می نماید . در صورتی که برگ های تازه جعفری را پس از خوردن غذا بجوید با آزاد شدن روغن آن در دهان حس تازگی ایجاد خواهد شد . ( با جویدن ریحان و رزماری ( اکلیل کوهی ) شاهد تاثیرات مشابهی خواهیم بود .

مصرف برگ نعنا یا چوب دارچین : دارچین و آدامس های دارچینی و نعنایی حاوی روغنی بوده که محیط دهان را برای نوعی میکروب دهانی غیر قابل فعالیت می کند ازاینرو می توانید با مصرف آدامس های دارای زایلیتول علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان ٬ مانع پوسیدگی دندان ها نیز شوید .

جویدن دانه های قهوه به مدت چند دقیقه می تواند در کاهش بوی سیر موثر باشد .

جویدن برخی از ادویه ها موجب تازه و خوشبو شدن دهان می شود برای این منظور می توان مقادیر مساوی از هل ٬ رازیانه ٬ گشنیز و تخم انیسون ( بادیان رومی ) را با هم مخلوط نموده مانند نمک و فلفل در کنار غذا از آن استفاده نمود .

خوردن ماست : با خوردن پیاله ای از سالاد یا میوه حاوی سس ماست پس از بیدار شدن از خواب  و پیش از خواب دیگر نگران بود بد دهان نباشید . علاوه بر این خوردن ماست به میزان نیم فنجان ( دوبار در روز ) سطح سولفید هیدروژن (عامل ایجاد بویی شبیه به بوی تخم مرغ گندیده ) در دهان را رفع می کند .

خوردن سیب : با جویدن خوراکی های حاوی فیبر نظیر گلابی ٬ سیب و هویج ترشح بزاق دهان افزایش یافته ٬ مانند یک اسکراب دهان تمیز می شود .

علاوه بر موارد بالا خوردن پرتقال ٬ خربزه ٬ توت ٬ هندوانه و میوه های دیگر حاوی ویتامین C از فعالیت میکروب عامل بوی بد دهان جلوگیری می کنند همچنین داروهایی نیز جهت رفع بوی بد دهان در داروخانه ها به فروش می رسند که از دهان شویه ها تاثیرات بیشتری دارند .

روشهای مصرف سیر جهت کاهش بوی بد ناشی از آن :

سرخ نمودن سیر : مصرف سیر به صورت سرخ شده موجب کاهش قابل توجه بوی بد آن می شود لذا بسیاری از سیر سرخ شده به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می کنند .

مصرف سیر بصورت پودر : پودر سیر علاوه بر قدرت طعم دهندگی بالا بوی بد کمتری ایجاد می کند .

سیر خرد یا پرس شده : خرد نمودن دانه های سیر بر روی نمک از روشهای مفید جهت کاهش اثرات منفی ( بوی بد ) پس از مصرف آن می باشد که در قدیم در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گرفته .

بو دادن سیر : این روش بصورت گسترده توسط سرآشپز ها مورد استفاده قرار می گیرد  . در این روش حبه های سیر را به همراه کمی نمک در روغن زیتون غوطه ور کرده داخل فویل آلومینیومی قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه در حرارت ۴۵۰ درجه فارنهایت بپزید .

در آخر یادآور می شویم موارد توصیه شده جهت کاهش میزان بوی بد دهان بوده و هیچ یک بطور کامل بوی سیر را از بین نمی برند و بوی بد سیر می تواند تا چند روز بعد نیز وجود داشته باشد

تعداد بازدید : 7109
 مقالات مرتبط :
 دیدگاه ها :
daniyal
۱۳۹۰-۳-۲۶ 23:00:14

با سلام در برخی از سایت ها در مورد شیر و نوشیدن آن صحبت شده .نوشیدن یک لیوان شیر تاثیر زیادی در کاهش بوی بد دهان خواهد داشت

ناشناس
۱۳۹۰-۲-۱۹ 10:23:26

مصرف زیره بعد از مصرف سیر و غذاهای حاوی سیر بوی بد سیر را به میزان بسیار زیادی کاهش می دهد همچنین می توان جهت کاهش بوی بد دهان از جویدن چای خشک به مدت چند دقیقه استفاده نمود

 ارسال دیدگاه :

نام

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ایمیل
وبلاگ
دیدگاه